Araştırmacı Yazar Yılmaz Dikbaş Safranbolu Temsilciliğimizde vermiş olduğu konferansla toplumun tabularını yıkarak birçok gerçekle yüzleşmemizi sağladı. Sayın Dikbaş’a eşsiz sunumu için teşekkür ediyor Özgür düşünce ve özgür irade sahibi hür bireylerden oluşan bir toplum için bir araya gelen tüm gençlerimizi kutluyoruz.
[supsystic-gallery id=4 position=center]
KONFERANS DAVETİ
Yeni Bir Medeniyet İçin GELİN YÜZLEŞELİM
Konuşmacı: Yılmaz Dikbaş
Tarih: 10 Aralık 2016 – Saat:19.00
Yer: Safranbolu Zalifre Otel Karşısı Çizmecioğlu İş Hanı No:39
NOT: Konferans Öncesi Saat 18.00’da ikram yapılacaktır. Tüm halkımız davetlidir.
Yılmaz Dikbaş Kimdir?
Özgeçmiş
3 Mart 1942 Zonguldak doğumlu. İstanbul’da Koca Ragıp Paşa İlkokulu, Gedikpaşa Ortaokulu ve İstanbul Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra SÜMERBANK’IN yurtdışı burs sınavını kazanarak İngiltere’ye gitti.
İngiltere’de London University North Western Polytechnic’i ve Leeds Üniversitesi’ni bitirerek Tekstil ve Kimya Yüksek Mühendisi oldu. Üç yıl İngiltere’de mühendis olarak çalıştı. Yurda döndükten sonra 1974-78 süresince Bursa’da Sümerbank ve Merinos Yünlü Sanayi Müessesinde mühendis-yönetmen olarak çalıştı. 1978 yılında özel sektöre geçtikten sonra sırasıyla; Tarsus’ta Paktaş-2 Fabrikası, Bursa’da İpekiş A.Ş, İstanbul’da Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Tekstil Danışmanlık Servisi ve İstanbul’da Dokusan A.Ş. de mühendis-yönetmen olarak çalıştı.
1987 yılında; “Mühendislik, Danışmanlık ve Ticaret” alanlarında hizmet veren kendi şirketini kurdu. Bu şirketinde; 13 tane ‘Fizibilite Etüdü’, 4 tane ‘”Diagnostik Etüd”, 7 tane ‘Yatırım Projesi’ hazırladı ve 4 tane “Anahtar Teslim” fabrika kurdu. 1990 yılında turizm sektörüne de girdi ve bu amaçla kurduğu ikinci bir şirketi ile 2002 yılına kadar Rusya’dan Antalya’ya düzenli turist grupları getirdi. Bu süreç içinde Türkiye’ye doğrudan 15 milyon dolar, dolaylı olarak da en az 25 milyon dolar kazandırdı, Bu başarılı çalışmalarından dolayı hem Türsab (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği)’dan hem de Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’ndan üst üste Takdir Belgeleri ve Tebrik Plaketleri aldı. Nisan 1997 – 2009 döneminde TMMOB, Kimya Mühendisleri Odası Antalya İl Temsilciliğini yürütmüştür.
-GELİN YÜZLEŞELİM
-ATATÜRKÇÜLER YENİLDİ
-AVRUPA BİRLİĞİ TABUTA ÇAKILAN SON ÇİVİ
-TÜRK MİLLETİNE SUİKAST
-EFENDİ TERÖRİSTLER kitaplarından sadece birkaç tanesidir. Kitapları ve çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi için internet sitesini inceleyiniz. http://www.kalinka.com.tr